Ravens winnen Super Bowl XXXV

Afgelopen nacht hebben de Baltimore Ravens de winst van de Super Bowl op hun naam gezet. Met 34-7 versloeg het team de New York Giants in de 35e editie van de NFL-finale.

De wedstrijd begon goed voor de Ravens. Al in de 7e minuut werd de bal in de enzone gedragen, gevolgd door nog een field goal in het tweede kwartier. Pas in het derde kwartier wisten ook de Giants punten binnen te slepen: met een lange run werd een touchdown gescoord, bijna direct weer gevolgd door een touchdown van de Ravens. Veel verbetering volgde er niet voor de Giants; na deze touchdown volgde er nog één, en met nog een paar minuten op de klok schoten de Ravens er nog een field goal in.

De Super Bowl is het grootste eendaagse sportevenement ter wereld. In dit evenement gaat het om het grote geld: kaarten voor de wedstrijd kosten op de zwarte markt tussen de 5 en 6000 dollar, en een commercial van 30 sec doet $ 1,9 miljoen van eigenaar wisselen.

Nog even wat feitjes: in de wedstrijd werden 3 touchdowns achter elkaar in 36 seconden gescoord, waarvan er twee uit een zgn. kick-off return afkomstig waren. Most Valuable Player was Ray Lewis van de Ravens' defense. Hij maakte 7 tackles in de wedstrijd. Wereldwijd hebben 850 miljoen mensen de wedstrijd kunnen zien.

De Super Bowl is het slot van de Amerikaanse competitie. De Europese competitie NFL Europe kent zijn eigen finale: de World Bowl. Deze wordt op zaterdag 30 juni gespeeld in de Amsterdam ArenA.