Vrouw veroordeeld ivm bezit slavin

Een 76 jarige vrouw is vandaag in Versailles door een rechtbank veroordeeld omdat ze 30 jaar lang een slavin hield.

De 76 jarige vrouw, Francoise Saunier, uit Chatou (Een voorstadje van Parijs) nam Anne-Pierrette Drossard in 1969 bij haar in diens als huishoudelijk werkster. Het eerste jaar betaalde ze de vrouw nog netjes, maar daarna niet meer.

Saunier sloot Drossard op in een tuinhuisje, zonder water of electriciteit en betaalde haar ook niet meer. Drossard kwam in de afgelopen 30 jaar nooit van het terrein af en moest allerlei vieze klusjes opknappen, naast het normale huishouden.

In januari 2000 werd Drossard bij toeval ontdekt door de politie omdat ze in de buurt zochten naar een inbreker, die volgens buurtbewoners in het huis van Saunier ingebroken had. toen de politie haar vond was de inmiddels 65 jarige Drossard er lichamelijk en geestelijk bijzonder slecht aan toe.

Saunier claimde op de rechtzaak spijt te hebben en verklaarde Drossard altijd eten en drinken gegeven te hebben. Hoe dan ook, de rechtbank in Versailles achtte Saunier schuldig en ze werd veroordeeld tot het betalen van ruim 50.000 gulden schadevergoeding en 1 jaar voorwaardelijke gevangenisstraf.