Hells Angels Duitsland aangepakt

De Duitse minister van binnelandse zaken heeft de motorclub met onmiddellijke ingang verboden, omdat de Hells Angels zich hebben schuldig gemaakt aan wapenhandel, roofovervallen en zware mishandeling. De leiders eisten dat de leden een schietklaar wapen dienden te hebben en ze moesten er ook gebruik van maken.

'Een staat in een staat', zo omschrijft minister Fritz Behrens (Binnenlandse Zaken) de Hells Angels in Noordrijn-Westfalen die de macht in de onderwereld tot aan de Nederlandse grens wilden veroveren. De Hells Angels wilden onder meer de prostitutie in en rond Düsseldorf tot aan Venlo en Vaals toe in handen krijgen.

In ons land zijn voor zover bekend nog geen initiatieven, om een procedure in gang te zetten om de Hells Angels te verbieden. Het landelijk parket OM denkt ook niet dat de Angels als criminele organisatie op zich zal worden verboden en dat daarom Nederland, net als Duitsland, de Angels kan vervolgen. "Je kan wel naar een politiebureau stappen en aangifte doen, maar het lijkt me op dit moment luchtfietserij", zegt het OM.

Wel staat de motorclub sinds 1995 officieel te boek als criminele organisatie nadat de criminologen Fijnaut en Bovenkerk voor de commissie Van Traa crimineel Nederland in kaart hadden gebracht.

Zeg dat laatste maar niet te hard tegen Barend & van Dorp
Met dank aan R@b voor de tip!