Brein achter treinroof in lingeriereclame

De legendarische Britse treinrover Ronnie Biggs heeft een nieuwe manier gevonden om geld te verdienen. De man die al dertig jaar uit de handen van de Britse justitie weet te blijven, schittert in een Braziliaanse lingeriereclame.

Het brein achter de 'grote treinroof' van 1963 wordt in het filmpje geflankeerd door modellen die slechts gekleed zijn in bh, slipje, hoge hakken en Britse politiehelm. Hij krijgt door de dames de Britse vlag om de schouders gehangen en wordt af en toe aan zijn oor getrokken. Met het filmpje wordt de nieuwe collectie 'Surrender' (Overgave) van de grootste Braziliaanse lingeriefirma Du Loren aangeprezen.

Biggs ontsnapte in 1965 uit een Londense gevangenis nadat hij vijftien maanden van zijn dertig jaar gevangenisstraf had uitgezeten. Hij was veroordeeld voor zijn aandeel in de overval van de posttrein tussen Glasgow en Londen waarbij omgerekend naar de tegenwoordige tijd 50 miljoen pond (ongeveer 175 miljoen gulden) werd buitgemaakt. Biggs vluchtte na zijn ontsnapping naar BraziliŽ waar hij sindsdien woont.