Sex.com te koop

Het internetdomein sex.com staat te koop. De Amerikaanse eigenaar, Gary Kremen heroverde het kostbare webadres na een felle juridische strijd. De site zou zo'n 25 miljoen keer per dag bekeken worden. De vraagprijs is dan ook niet misselijk: 85 miljoen dollar. Dat zou het tot het duurste internetadres ooit maken.

Op dit moment ligt het record voor het duurst betaalde webadres bij Business.com. Dat domein verwisselde voor 7,5 miljoen dollar van eigenaar.

Gary Kremen deponeerde sex.com in 1994, aan het begin van het digitale tijdperk. Een jaar later raakte hij de naam kwijt aan Stephen Cohen die daarbij valse papieren toonde. Cohen bouwde de site vervolgens uit tot een goedlopend pornobedrijf. Een Amerikaanse rechter bepaalde vorig jaar uiteindelijk dat Kremen de rechtmatige eigenaar van sex.com was.

Kremen koos het Duitse bedrijf Domshop.de uit als verkoper van het domein. ,,We hebben al contact met enkele belangstellenden, maar ze vinden d! e prijs te hoog'', vertelt Robert Mohren van Domshop. Toch verwacht Mohren Sex.com binnen twee maanden te verkopen. ,,Vanaf februari staat het domein ook te koop op een Amerikaanse site, www.greatdomain.com. Dan zal het hard gaan.''