Koeweit weer deel van Irak ?

FOX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De oudste zoon van de Iraakse president Saddam Hoessein, Uday, heeft het parlement verzocht de kaart van Irak op het embleem van de volksvertegenwoordiging aan te passen. Koeweit moet afgebeeld worden als deel van Irak, zo meldt de Iraakse krant Babel, die eigendom is van Uday.

De publicatie van de door Uday afgelopen november ingediende aanbeveling verscheen exact twee dagen voor de tiende verjaardag van het begin van de Golfoorlog, waarin een internationale krijgsmacht onder leiding van de Verenigde Staten het in 1990 door Irak ingelijfde Koeweit bevrijdde. De oorlog behelsde een luchtcampagne van zes weken en een vierdaagse veldtocht.

Morgen zal Saddam op de Iraakse televisie een toespraak geven vanwege de tiende verjaardag van de "historische en onsterfelijke strijd van Umm al-Ma'arik, de moeder aller veldslagen".

De Iraakse regering besloot gisteren 100 miljoen euro uit humanitaire overwegingen te doneren aan arme Amerikaanse burgers. In de VS, de gezworen vijand van Irak, leven 30 miljoen mensen onder de armoedegrens.