Voetbalfans vechten met gasmaskers op

DIGGER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Algelopen zondag beleefde het Italiaanse voetbal een primeur: Voor het eerst gebruikten Ultra's gasmaskers bij hun gevechten tegen de politie.

Plaats van handeling was Verona, waar Hellas Verona een thuiswedstrijd speelde tegen AS Napoli.

Fans van beide clubs zijn geen lieverdjes, en zeker de fans van Napoli hebben zich dit seizoen al veelvuldig misdragen, zeker vorige week nog in Rome bij Lazio, waar voor, tijdens en na de wedstrijd vele gevechten plaatsvonden met de politie, die veelvuldig gebruik maakte van traangas tegen de Napolitaanse heethoofden.

Om de fans van hun tegenstander te treiteren hadden veel Verona fans gasmaskers meegenomen. Na afloop van de wedstrijd probeerden de fans van Verona bij die van Napoli te komen, wat de politie tot ingrijpen dwong.

De Verona fans zetten toen hun gasmaskers op zodat ze bestand waren tegen het traangas van de politie, waardoor een lange harde vechtpartij ontstond tussen supporters en politie.

Dit was voor het eerst dat dit gebeurde in het Italiaanse voetbal, waar het supportersgeweld dit seizoen weer enorm is opgelaaid. Een droevig dieptepunt dus weer...