Latin Lovers hebben meest erotische fantasieen

Meer dan driekwart van de wereldbevolking heeft wel eens erotische fantasieën. Gek genoeg durft slechts minder dan de helft daarvan dat toe te geven. Dit is gebleken uit een onderzoek van de uitgever van liefdesromans Harlequin.

Het meest expressief in hun erotische gevoelens zijn de Argentijnen en de Chilenen. 95 procent van hen zegt regelmatig fantasieën te hebben. Japan staat onderaan de lijst. Niet meer dan de helft van de Japanse bevolking geeft toe erotische gedachten te hebben.

Wereldwijd geeft 45 procent aan seksuele fantasieën in de praktijk te brengen. Eenderde van de ondervraagden zei te fantaseren over zijn of haar partner. Deense vrouwen zijn het meest trouw. Van hen droomt 58 procent over hun man.

De Argentijnse vrouwen daarentegen zijn het minst trouw aan hun echtgenoot. Bij slechts 15 procent gaat de erotische droom over hun eigen liefje. Meer dan eenderde fantaseert over seks met een vreemde.

Ten slotte het land van de Godin van de Liefde (Aphrodite), Griekenland, en het land dat bol staat van de charmeurs: Frankrijk. Meer dan eenkwart van de Griekse mannen is het meest gecharmeerd van hun vrouwelijke collega's, terwijl bij de Fransen dat maar 4 procent is.
Bijna een op de vier mensen deelt in zijn fantasie het bed met een acteur of actrice. Musici, modellen en atleten zijn volgens het onderzoek ook populaire sekssymbolen.

Voor het onderzoek zijn 5484 mannen en vrouwen ondervraagd, zowel met als zonder relatie.