Ruim een miljard mensen zijn te zwaar

Diepvriez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wereldwijd hebben 1,1 miljard mensen te kampen met overgewicht. Volgens het Worldwatch Institute in Washington neemt hun aantal nog steeds toe. Daarmee stijgt ook het aantal gevallen van hartziekten, borst- en darmkanker, artritis, diabetes en beroerten, stelt het instituut.
Volgens schattingen van gezondheidsdiensten, zijn alleen al in de Verenigde Staten 30.000 mensen per jaar slachtoffer van hun overtollige kilo's.

Volgens onafhankelijke instituten is het voor het eerst in de geschiedenis dat in diverse landen meer dan de helft van de volwassen bevolking te zwaar is. In de Verenigde Staten gaat het om 61 procent van de bevolking, in Rusland is 54 procent van de volwassenen te dik. In Groot-Brittannië en Duitsland ligt het percentage rond de vijftig.

Niet alleen in de industriestaten constateert het Worldwatch Institute een stijgend aantal te zware mensen, ook in ontwikkelingslanden. Zo heeft bijvoorbeeld 36 procent van de Braziliaanse bevolking een paar pondjes teveel, en 15 procent van Chinese volwassenen.