Deel Middelburg ontruimd ivm opblazen flats

In de Magistraatwijk in Middelburg worden maandag om 11uur twee flats van tien verdiepingen opgeblazen. Een groot deel van de wijk wordt afgezet. Bewoners van vijftig woningen in de directe omgeving moeten voor 9 uur hun huis uit.

De overige mensen in het afgezette deel van de wijk moeten tijdens het opblazen van de flats binnen blijven of naar een plaats buiten de gevarenzone gaan. Omwonenden is aangeraden deuren en ramen gesloten te houden. Zij hebben tape gekregen om eventuele kieren af te dichten zodat er geen stof naar binnen komt.

Bewoners van de ontruimde woningen kunnen terecht in het ontmoetingscentrum in winkelcentrum Dauwendaele. Degenen die het inzakken van de flats van zo dichtbij mogelijk willen zien, kunnen terecht op speciaal daarvoor aangewezen terreinen.

Het is de bedoeling dat de flats door het exploderen van de springstof naar binnen toe in elkaar zakken. Containers rond de betreffende plaats moeten stof en puin zoveel mogelijk tegenhouden. De gemeente heeft ervoor gekozen de flats op te blazen omdat dat minder overlast geeft dan gewoon slopen.