Bijlmerramp-wees krijgt 25 mille

Boeing hoeft 'slechts' 25.000 gulden schadevergoeding te betalen aan het negenjarige knaapje Gerson, dat zijn beide ouders verloor bij de Bijlmerramp in 1992.

De oma van Gerson, die als voogdes optreedt, had 1,9 miljoen gulden geëist, waarvan de helft voor de immateriële schade die het jongetje opgelopen zou hebben nadat tijdens de rampnacht van 4 oktober zijn moeder Morena en vader Corson om het leven kwamen.

De Amsterdamse rechtbank achtte echter niet bewezen dat Gerson, die door zijn tante opgevangen werd, psychische schade geleden heeft door het verlies van zijn ouders en kende dan ook geen smartengeld toe.

Ook hoeft Boeing de ruim negen ton die geëist werd om Gersons opvoeding te bekostigen, niet te betalen. De rechter verwierp de berekeningen van de eisers, die gebaseerd waren op de perspectieven die het jongetje zou hebben gehad als zijn ouders nog waren blijven leven. In plaats daarvan werd het rapport van het Nederlands Rekencentrum Letselschade overgenomen, waarin berekend werd dat Gerson slechts een kleine 25.000 gulden toekomt.