Waarschijnlijk laatste optreden Spice Girls

Melanie C heeft veel twijfel gezaaid over de toekomst van de Spice Girls. In een interview met een Schotse krant heeft (de voormalige) Sporty Spice gezegd dat het optreden van de groep bij de uitreiking van de MTV Europe Music Awards, afgelopen donderdag, weleens hun laatste gezamenlijke optreden geweest kan zijn.

In de Daily Record zegt ze: "Op dit moment zijn we niet echt zeker over onze toekomst. We zien wel hoe alles gaat". "Er komt geen Spice-tournee. Volgend jaar ga ik een solotournee doen, Emma en Victoria brengen hun eigen albums uit, en Mel B zal dan werken aan haar volgende album."

"De laatste keer dat we met z'n allen samen op het podium staan is waarschijnlijk bij de MTV Europe Awards. Daarna weet ik het niet meer. We genieten van ons 'Spice-werk', maar we hebben een hele moeilijke tijd en we hebben een stadium bereikt waarin we gewoon gelukkig willen zijn", aldus de zangeres in de krant.

De Spice Girls moesten afgelopen week opnieuw een flinke tegenslag verwerken. Hun nieuwe album-met-R&B-sausje 'Forever' kwam in de Verenigde Staten slechts op nummer 39 binnen in de hitlijsten, na een verkoop van slechts 33.000 exemplaren.

Ter vergelijking: van het album 'All That You Can't Leave Behind' van U2 gingen vorige week in Amerika 428.000 exemplaren over de toonbank. Algemeen wordt aangenomen dat het gladde R&B-geluid op 'Forever' een doelbewuste taktiek was om de Spice Girls definitief te laten doorbreken in de VS.