Helikoptervlucht lokt kopers flat!

The Raver had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een helikopter wordt dit weekeinde ingezet om potentiële kopers van een appartement in woontoren Westpoint in Tilburg over de streep te trekken. Zaterdag en zondag van 11.00 tot 15.00 uur worden telkens vier mensen met de wentelwiek op de bouwlocatie naar een hoogte van 135 meter gebracht, zodat ze vast aan het uitzicht kunnen wennen.


Er zit wel een 'maar' aan de vlucht; alleen mensen een optiecontract hebben ondertekend op een van 156 appartementen mogen naar boven. "Als we iedereen toelaten wordt het onbetaalbaar", zegt woordvoerder M. Dekkers. 'Westpoint', op de hoek van de Ringbaan-West met de Hart van Brabantlaan, wordt met 135 meter 's lands hoogste woontoren.

De ontwikkelaars Ballast Nedam en ABN-Amro Onroerend Goed hebben veel moeite moeten doen om toestemming te krijgen voor de helikoptervluchten. In een stedelijke omgeving worden strenge eisen gesteld. Zo mag enkel met een tweemotorig toestel worden gevlogen.
De helikoptervluchten worden uitgevoerd vanaf het grasveld tussen het CZ-kantoor en het politiebureau aan de Ringbaan-West. Het wordt een tijdelijke helihaven, compleet met paraatstaande brandweer. De vluchten duren telkens een minuut of vijf. "Ik ben ervan overtuigd dat het toestel af en aan zal vliegen", aldus Dekkers. In het huidige, te slopen, kantorencomplex Westpoint wordt een verkoop- en informatiepunt ingericht voor het prestigeproject.
Hoewel de ontwikkelaars geen exacte informatie willen geven over het aantal verkochte woningen, zijn het er voldoende om 15 januari met het project te starten. "Op dit moment lopen tientallen opties tegelijk, dus er is alle reden om te beginnen", zegt Dekkers. Sloopbedrijf Van Hees heeft mondeling de opdracht begin januari met de afbraak van het kantorencomplex Westpoint te starten