Ed blijft gewoon zitten

Vanavond werd in de live-uitzending de uitslag van de stemronde bekend gemaakt. 23.7% stemde Annet weg, 66.3% wilde Ed zien vertrekken en 10.0% was tegen Georgie. Deze uitslag was niet echt verrassend. Meerdere polls op het Internet gaven dit al aan.

Gisteren werd al gemeld dat Ed van plan was gewoon te
blijven zitten. En inderdaad, dat heeft hij gedaan. In de live uitzending werd gedaan alsof het totaal onverwacht was, maar als wij het al gezien hadden, waarom ziet het veel grotere team van Big Brother het dan niet? Natuurlijk hadden ook zij het zien aankomen, maar de nu gekozen 'oplossing' is beter voor de kijkcijfers.

Op dit moment zit Ed nog steeds in het huis. Hij zal waarschijnlijk morgen na een nachtje slaap toch besluiten om weg te gaan.

Vooral Hieke vindt de situatie niet leuk. Zij heeft in de dagboekkamer al aangegeven dat als Ed niet zou opstappen zij er morgen uit zou gaan. Bianca was het hiermee eens en zou dan met haar meegaan. Niet zo'n beste situatie voor Big Brother dus. Op dit moment lijkt Hieke alweer een beetje rustiger geworden te zijn, maar als Ed ècht niet weggaat, wordt haar vertrek zeer goed mogelijk.

Big Brother heeft besloten dat Ed vannacht in ieder geval mag blijven en denkt nog na over een oplossing. Veel anders konden ze natuurlijk niet doen. Nadat de mannen (zonder Ed) gezamenlijk naar de dagboekkamer werden geroepen, werd duidelijk dat Big Brother denkt dat er meer achter de actie van Ed zit. Big Brother hoopt dat de mannen dat uit hem kunnen krijgen en heeft min of meer beloofd dat ze een leuk 'cadeau' krijgen als Ed weg is. Nog een keer reverse-bungeën werd als voorbeeld genoemd.