PSV - Anderlecht wordt beslissend

PSV - Anderlecht wordt volgende week beslissend in groep G van de Champions League. De Belgische kampioen kwam dinsdag in Brussel naast de Nederlandse titelhouder aan de leiding door sensationele winst op Manchester United: 2-1. PSV zegevierde met 1-0 bij Dinamo Kiev.

Anderlecht speelde, vooral voor rust, een uitstekende wedstrijd tegen de duurste club ter wereld en verdiende de overwinning volkomen. Na twintig minuten had het 4-0 kunnen staan in plaats van 1-0 door Tomasz Radzinski. Doelman Barthez behoedde zijn club voor een onoverkomelijke achterstand.

United stelde zich in Brussel minder arrogant op dan onlangs in Eindhoven tegen PSV, toen zonder Beckham en Giggs met 3-1 werd verloren. Manager Sir Alex Ferguson stelde beide sterren nu wel op. Zij straalden niet bepaald. De defensie, zonder de aan de achillespees geopereerde Jaap Stam, viel nogal eens open. Zo kreeg Radzinski in de 33e minuut ruimte voor een sprint door het midden. Stoica zette op maat voor en Radzinski schoot via de paal in het doel van Barthez, 2-0.

Manchester United moest hierna de countertactiek laten varen. Na de omzetting kwam het eerste succes snel, een rake strafschop van Irwin, maar het resterende uur ontbrak het de Engelse koploper aan stootkracht. In de doelpuntloze tweede helft waren de beste kansen voor de thuisclub. "Manchester viel tegen", vond matchwinner Tomasz Radzinski. "Wij speelden goed. Onze overwinning was geen toeval."

PSV - Anderlecht is volgende week de laatste wedstrijd in Groep G. De winnaar is zeker van de volgende ronde. Bij een gelijkspel en bij winst van Manchester United op het uitgeschakelde Dinamo Kiev komen drie ploegen op tien punten.