KUB-studenten genaaid door inbrekers

Kubstudent had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wat wil het geval, afgelopen donderdag hebben enkele inbrekers ingebroken bij het rekencentrum van de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg.

Volgens woordvoerster J. van den Broek van de KUB zijn donderdagavond omstreeks 19.30 uur op professionele wijze de processoren uit de zeven servers - de centrale computersystemen - verwijderd. "Het is geen studenten-grap", zegt ze.

En net deze servers zijn voor de studenten, hier staat alle vakinformatie op en de spullen die de leraren online gezet hebben voor de studenten!!

Door deze streek worden vele studenten dus letterlijk genaait, omdat zij nog voor hun tentamens spullen van deze servers nodig zullen hebben, maar deze zijn dus offline!

Om herhaling te voorkomen scherpt de KUB de veiligheidsmaatregelen aan. Volgens C. Bouman van de Tilburgse politie zijn niet eerder op een dergelijke wijze spullen gestolen. De inbrekers kwamen binnen door een deur open te breken. Ze waren binnen vijftien minuten weer verdwenen.

De KUB wil nog geen uitspraak doen over de schade. Door de inzet van reservemachines is een groot deel van het KUB-computersysteem hersteld.