CNN dreigt Chinese concurrent met rechtzaak

Breuls had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nieuwsleverancier CNN dreigt zijn Chinese concurrent China Network News aan te klagen. De Chinese organisatie moet zijn website met de domeinnaam cnnews.com opheffen, zo vindt CNN. De Amerikaanse nieuwszender heeft het handelsmerk CNN gedeponeerd en staat het niet toe dat de concurrent gebruik maakt van de drie letters.

CNN brengt op CNN.com nieuws in verschillende talen, waaronder chinees. CNNews.com wordt als concurrent gezien omdat deze gelijksoortige berichten in het chinees brengt. CNN stuurde hierover een brief naar de chinezen, waarin wordt geëist dat China Network News stopt de domeinnaam te gebruiken en deze overdraagt aan CNN.

Shanghai Maya Online Broadband, de eigenaar van cnnews.nl, is niet van plan de naam zomaar af te staan. Volgens een woordvoerder van het bedrijf zijn de eisen van CNN niet reëel. Als CNN de zaak wint zouden namelijk ook andere bedrijven die CNN in hun naam hebben verwerkt in de problemen kunnen komen. Hieronder valt bijvoorbeeld CNNIC (China Internet Network Information Center).