Angst voor treffen voetbal fans

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zowel de KNVB als het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme maakt zich zorgen over een mogelijk treffen tussen fans van Ajax en Feyenoord op weg naar Zwitserland, waar beide clubs op donderdag 26 oktober wedstrijden spelen voor de strijd om de UEFA-Cup.

Bij de loting op 29 september voor de tweede ronde kreeg Ajax eerst een uitwedstrijd toebedeeld tegen Lausanne Sports. Feyenoord speelt dezelfde avond in Zürich tegen FC Basel. Het verschil in aanvangstijdstip tussen de beide duels is twee uur. Op verzoek van de Nederlandse clubs heeft de KNVB getracht een van de beide wedstrijden naar dinsdag 24 oktober te vervroegen. De Zwitserse clubs weigeren echter om mee te werken.

Volgens Henk Groeneveld, hoofd van het CIV, is de kans niet denkbeeldig dat supporters van Feyenoord en Ajax elkaar op weg naar Zwitserland of in dat land treffen.
Overigens zijn er geen concrete aanwijzingen die er daadwerkelijk een geplande confrontatie zal plaatsvinden. Toch vindt Henk Groeneveld, hoofd van het CIV, dat men hiervoor niet de ogen kan sluiten. ''Je moet altijd alert zijn op bepaalde ontwikkelingen.''