Gym, brood en televisie populair

Bill Gatezzzzzzzz belde me, en vertelde me dat gymnastiek, brood en televisie populair zijn bij gemiddelde leerling van de middelbare school. Dit alles volgens diepgaand onderzoek van staatssecretaris Adelmund.

Uit het onderzoek blijkt dat lichamelijke opvoeding veruit het populairste vak op school is. Wiskunde en muziek staan met enige afstand op de tweede en derde plaats. Het ontbijt van de gemiddelde leerling bestaat nog gewoon uit brood, gevolgd door zuivel. Het aantal uren dat leerlingen gemiddeld per week doorbrengen voor de televisie is ruim 12 uur voor brugklasmeisjes, 14 uur voor brugklasjongens, 14 uur voor meisjes uit de tweede klas en bijna 17 uur voor jongens uit de tweede klas.

Uit de cijfers blijkt dat jongens meer uren besteden aan televisie, sport en de computer dan meisjes. Vooral het verschil in computer-uren is groot: jongens uit de eerste klas besteden gemiddeld bijna 9 uur per week aan de computer, terwijl de brugklasmeisjes slechts 3,3 uur achter de computer zitten. In klas 2 zijn die uren opgelopen tot 9,5 uur bij de jongens en ruim 4 uur bij de meisjes. Ook krijgen jongens gemiddeld meer zakgeld dan meisjes. In de eerste klas bedraagt dat verschil ongeveer een gulden, maar in klas twee loopt dat verschil op tot vier gulden. Daarnaast verdienen jongens ook nog ruim twee keer zo veel geld met bijbaantjes. De resultaten laten verder zien dat meisjes uit de brugklas gemiddeld even lang zijn als brugklasjongens (1,61 meter), maar dat in klas twee de jongens iets langer zijn dan de meisjes.

Uit de keuzelijst van popartiesten konden de meeste leerlingen hun favoriete artiest niet vinden. Wel haalde Britney Spears gemiddeld de tweede plaats en eindigde de jongensgroep Five op de derde plaats.