Jody Bernal breekt record

arjengre vertelde dat Jody Bernal al zeventien weken op nummer 1 staat met zijn muziekhit Que Si Que No. Hiermee heeft hij het record gebroken dat Marco Borsato in 1994 vestigde met 'Dromen zijn bedrog'. Inmiddels zijn in Nederland al 150.000 singles van het nummer verkocht.

Que Si Que No is Jody`s manier om verkering te vragen. Maar er zit meer achter dan een liefdesverzoek alleen. Jody (18) wil met deze single zijn twee moeders verrassen en bedanken na een bijzondere ontmoeting.
Hij was nog maar drie jaar toen hij vanuit Colombia geadopteerd werd door zijn Nederlandse ouders. Afgelopen kerst ontmoette hij voor het eerst zijn biologische moeder, zijn broertje en zusje. Deze emotionele ontmoeting vormde de basis voor zijn nieuwe zangcarrière met de zomerhit Que Si Que No.
"Het was veertien uur vliegen naar Bogota, de hoofdstad van Colombia. Nou dat was veertien uur spanning met zweethandjes! Ik ben een echte geluksvogel want mijn Nederlandse moeder heeft voor deze ontmoeting gezorgd en mijn echte moeder opgespoord. Toen we hoorden dat ze terecht was, gezond en opnieuw getrouwd, wilde ik er gelijk naar toe."

Hoe kwam Que Si Que No daaruit voort?
"Ik ging terug naar Nederland wat ik heel erg vond, want ik wilde wel langer blijven. Mijn tante kwam toen met een cd aan als herinnering: liedjes uit Colombia. Thuis luisterde ik naar de liedjes waaronder ook Que Si Que No. Ik was er meteen verliefd op en dacht: misschien is het een leuk idee om haar te verrassen met een zelf gezongen cd`tje." Jody maakte een eigen versie van het Latijns-Amerikaanse liedje en stuurde 'm rechtstreeks naar zijn Colombiaanse moeder. "Ze belde meteen op, 's nachts dus. Ze vond het prachtig."

Wordt het je grote doorbraak?
"Ik laat alles maar op me afkomen, alles is nieuw voor mij. Ik zou het wel leuk vinden als mensen je op een gegeven moment herkennen. Het is toch een teken dat mensen het leuk vinden; anders zit er denk ik toch iets fout. Ik ga wel proberen het niveau van latinsterren te evenaren. Zangers als Ricky Martin, Enrique Iglesias en Marc Anthony vind ik echt heel goed."

Al die vrouwen in je videoclip, waar haal je ze vandaan?
"Overal en nergens. Ze zijn opgespoord in barretjes en discotheken op Ibiza. Daar is de clip ook opgenomen."

Tsss.. de bofkont..