Verstappen hangt 2 jaar cel boven het hoofd

meneer draak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jos Verstappen riskeert een celstraf van maximaal twee jaar wegens zijn vermeende aandeel in een vechtpartij in Lanaken in België. De openbare aanklager eiste vandaag bij de rechtbank in Tongeren dat de coureur streng wordt gestraft. In België variëren de straffen wegens mishandeling van twee maanden tot twee jaar. De Formule 1-coureur ontkent een actieve rol in het voorval. Zijn vader gaf voor de rechtbank toe enkele klappen te hebben uitgedeeld, maar sprak tegen dat hij de zware verwondingen heeft veroorzaakt.

Jos Verstappen liet vandaag verstek gaan bij de zitting omdat hij al is vertrokken naar Japan. Op Suzuka wordt zondag geracet om de Grand Prix van het land van de rijzende zon. Hij liet zich in Tongeren vertegenwoordigen door een advocaat. Hij wordt beschuldigd van betrokkenheid bij een kloppartij op een kartingbaan in Lanaken. Jos' vader verscheen wel voor het gerecht.

De al maanden voortslepende zaak ontstond op een kartuitje van Verstappen. Een groep van zes mensen, onder wie Verstappen, wilde exclusief op de kartbaan rijden. Toen enkele andere kartrijders zich ook op de baan begaven en een van hen Verstappen zelfs passeerde, zou de coureur kwaad zijn geworden. Volgens de aanklacht zou Verstappen een 45-jarige man tegen de grond hebben geslagen. Die liep daarbij zware verwondingen op. De rechtbank doet uitspraak op 30 oktober.