Bill Gates nog altijd de rijkste

Bill Gates is afgelopen jaar vele miljarden dollars armer geworden, maar hij is nog altijd de rijkste man van de wereld. Op de jaarljks ranglijst die het Amerikaanse blad Forbes opstelt, staat de medeoprichter van het softwareconcern Microsoft nog immer bovenaan.

Deze keer heeft Forbes het vermogen van de 44-jarige Gates becijferd op 'slechts' 63 miljard dollar. Vorig jaar beschikte Gates nog over een slordige 85 miljard dollar. Dat zijn vermogen met 22 miljard dollar is geslonken, komt met name door de daling van de koers van de aandelen Microsoft waaraan vooral de antitrustzaak die het concern aan zijn broek heeft gekregen debet aan is.

Tweede op Forbes' lijst staat Lawrence J. Ellison, oprichter van Oracle, ook een grote softwareonderneming. Zijn vermogen is in een jaar tijd liefst verviervoudigd tot 58 miljard dollar. Enige tijd geleden mocht Ellison zich dankzij de koersstijging van zijn aandelen heel even de rijkste man ter wereld noemen, maar hij moet nog even genoegen nemen met plek 2.

Forbes heeft de namen van de 400 multimiljardairs en -miljonairs op een rijtje gezet. Met elkaar zijn ze 20
procent rijker dan een jaar geleden.