Agent trapt achtjarig jongetje

baraccuda had ons via de newssubmit het volgende te melden: Een 30-jarige Rotterdamse hoofdagent is aangehouden op verdenking van mishandeling van een achtjarig jongetje. Volgens een politiewoordvoerder was maandag nog weinig duidelijk over de precieze toedracht.

De man zou zaterdagmiddag op de Schiedamse Vest "in discussie" zijn geraakt met een groep jongeren. "Op een gegeven moment" trapte hij de jongen daarbij in het gezicht. Die liep daarbij een buil en schrammen op. De agent, die overigens buiten dienst was, zou daarop zelf de politie hebben gebeld. Die heeft hem aangehouden, verhoord en proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

De ouders van de jongen hebben aangifte gedaan. Voor Radio Rijnmond zeiden zij er zeker van te zijn dat hun zoon de agent niet had staan jennen. Het jongetje zelf zegt aan de agent, die van Aziatische afkomst is, te hebben gevraagd: "Waarom heb je spleetogen?" De man zou hem hebben toegevoegd: "Als je dat nog een keer zegt, heb jij spleetogen." Kennelijk heeft het jongetje dat dreigement niet serieus genomen.