Ajax niet geïnteresseerd in domeinnaam

Bob Hillesum had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren is de domeinnaam ajaxfan.nl geregistreerd door een bedrijf uit Rijnsburg. De naam was eerst geblokkeerd bij de SIDN maar was woensdag weer vrijgegeven (als onderdeel van de 43.000 namen van Name Space).

Door de intimiderende brief die Ajax had gestuurd naar Ajax-Fan.NL over de terug gave van de brief ontstond de indruk dat het Ajax om de naam ging. Nu kan ik niet ander concluderen dat het ze niet om de naam te doen is maar ze slechts op een goedkope manier het idee van het gratis e-mail adres van Ajax-Fan.NL wilden vorderen.

Volgens mij is dit zo wie zo een tendens aan het worden, bedrijven die pas een naam proberen te claimen als een ander daar een succesvolle site mee heeft gemaakt. Immers waarom heeft Ajax nooit eerder de naam willen vorderen. De naam ajaxfan.nl geregistreerd en andere namen terug proberen te vorderen. Het zal toch niet zo zijn dat die paar tientjes per jaar voor het registreren van een naam het probleem is voor een club als Ajax.

Hoewel Ajax tot op heden nog geen verder stappen heeft ondernomen blijkt uit alle reacties op de diverse sites waar de vordering ter discussie stond dat Ajax deze actie altijd verliest. Wanneer ze n.l. via rechtswege de naam zouden vorderen duperen ze een honderdtal fan´s die een gratis e-mail adres hebben genomen. Ik zou niet zo gauw een ander - beurs genoteerd - bedrijf weten dat tegen zijn eigen klanten vecht!!

Het is jammer dat Ajax nooit de moeite heeft genomen om met mij op een normale manier contact te zoeken.

Bob Hillesum

Webmaster http://Ajax-Fan.NL

Webmaster@ajax-fan.nl