Eddy Zoëy weg bij BNN

Dinsdag zijn de onderhandelingen tussen omroepvereniging BNN en presentator Eddy Zoëy stukgelopen op programma-inhoudelijke en financiële redenen. Dit betekent dat Eddy Zoëy niet meer nieuwe programma`s zal gaan maken voor BNN.

BNN betreurt het besluit van Zoëy zeer, maar wil te allen tijde de vrijheid behouden om de juiste keuzes te kunnen maken voor haar programmering. Tijdens de onderhandelingen met Zoëy bleek hier onvoldoende ruimte voor te zijn. Algemeen directeur Gerard Timmer: "De werkwijze die Eddy voor ogen had voor zijn nieuwe programma's druisde in tegen de visie waarmee BNN als publieke omroep is opgericht. Hiermee en met de hieraan verbonden financiële wensen konden wij niet akkoord gaan, hoe graag wij ook verder wilden met Eddy."

De herhalingen van Eros, iedere vrijdagmiddag van 15.30 tot 16.00 uur, blijven deel uit maken van de BNN-programmering tot 8 december aanstaande. Voor de periode na december gaat BNN op zoek naar een geschikte vervanger om het sterke team BNN-presentatoren van o.a. Ruud de Wild, Bart de Graaff, Jeroen Pauw en Bridget, te complementeren. Zoëy startte zijn nationale televisie-carrière tijdens de eerste BNN-uitzending op 6 september 1998.