Ajax zet fan-sites de voet dwars

Ajax eist dat alle domeinnamen met de naam van de club erin exclusief aan Ajax worden toegewezen. Deze malle eis treft nu Ajax-fan.nl.

Bob Hillesum, maker van Ajax-fan.nl openbaart een brief van Ajax:

'Volgens gegevens van SIDN bent u verantwoordelijk voor de exploitatie van de website "ajax-fan.nl". Dienaangaande bericht ik u als volgt.

Door het gebruik en geregistreerd houden van de domeinnaam "ajax-fan.nl" maakt u zonder toestemming van Ajax gebruik van merkrechten en de handelsnaam van Ajax, en handelt u ook overigens onrechtmatig tegenover Ajax. Voorts maakt u het hierdoor voor Ajax onmogelijk om deze domeinnaam zelf te registreren.

Bovendien maakt u op uw website zonder toestemming van Ajax gebruik van haar logo. Hierdoor wordt bij de bezoekers van de site ten onrechte de indruk gewekt dat tussen "ajax-fan.nl"en Ajax een band zou bestaan.
De hierdoor veroorzaakte verwarring beschadigt de (financiele) belangen van Ajax.

Om deze redenen verzoek ik u, en voorzover vereist sommeer ik u, het onrechtmatig handelen jegens Ajax per direct te staken en de domeinnaam "ajax-fan.nl" binnen 10 (tien) dagen na ontvangst van deze brief aan Ajax over te dragen. De betreffende formulieren zijn bijgevoegd, ik verzoek u deze formulieren binnen de gestelde termijn ondertekend retour te zenden.

Indien ik niet binnen 3 (drie) werkdagen na ontvangst van deze brief uw schriftelijke bevestiging van het bovenstaande zal hebben ontvangen, acht Ajax zich vrij zonder nadere aankondiging de nodige rechtsmaatregelen te treffen. Als dan
zal tevens (een voorschot op) de volledige vergoeding van de door Ajax door uw toedoen geleden schade worden gevorderd.

Uw bericht wacht ik af.

Hoogachtend,
AFC Ajax NV'

Hillesum heeft inmiddels het beeldmerk van Ajax van zijn site verwijderd, maar is niet van plan om de domeinnaam in te leveren.

Geloof dat ze in Amsterdam zichzelf weer eens iets groter inschatten dan ze zijn...