Vallende koe brengt schip tot zinken

MoRDoR had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Russische verre oosten vallen de koeien uit de Lucht. Een van de dieren kwam op een Japanse vissersboot terecht, die na de voltreffer zonk. Aldus de Duitse krant Hamburger Morgenpost gisteren.

De krant beriep zich op een vertrouwelijk bericht van de Duitse ambassade in Moskou aan het ministerie van Buitenlandse Zaken in Bonn, waarin van het bijzondere voorval bekend werd gemaakt.

Russische soldaten, die een kudde koeien hadden gestolen, iets dat blijkbaar niet ongebruikelijk is in Siberië, wilden de dieren per transportvliegtuig afvoeren. Ze vergaten echter in het vliegtuig de koeien vast te binden.

Eenmaal in de lucht begonnen de beesten een beetje druk te worden, wat voor instabiliteit zorgde. De bemanning zag zich genoodzaakt de koeien uit de laadklep te gooien.

Het toeval wilde dat een van de dieren op een Japanse vissersboot terecht kwam. De boot zonk meteen na de voltreffer. De vissers raakte niet gewond, maar werden na hun redding meteen gearresteerd, omdat men hun verhal niet geloofde.

Na inschakeling van de Russische autoriteiten bleek hun verhaal een waarheid als een koe.