Irak opent eerste internetcafé

Sjeemz en René hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Irak heeft de Ba'ath-regering deze week het eerste internetcafé geopend. Het bezit van een modem blijft trouwens gewoon verboden.

Voor een land dat nu niet bepaald een reputatie heeft op het gebied van vrijheid van informatie is een internetcafé op zijn minst opmerkelijk. In Irak worden buitenlandse televisiestations geblokkeerd, zijn satellietschotels verboden en moet het Ministerie van Informatie toestemming geven voor de aanschaf van een fax.

Maar met internet heeft Saddam's regering grote plannen. Binnenkort moeten er in Bagdad nog een aantal internetcafés komen en daarna zullen andere steden volgen.

De internetprovider van het café is het Ministerie van Cultuur en Informatie zelf, en die hebben nog altijd niet veel kaas gegeten van de vrijheid van informatie. De sites die de Irakese burgers in het cybercafe kunnen bezoeken, zijn dus zorgvuldig door het ministerie voor hen uitgekozen.

Hmmmm je kan in "EasyNothing" te Bagdad zeker alleen maar anti-VS-sites bezoeken en natuurlijk prachtige sites over hoe goed Saddam wel is.