Anti-pedofielensite opgeheven

Strop (De Stichting Registratie Opgespoorde Pedofielen) in Enschede heeft zichzelf opgeheven. De respons op de website was volgens het stichtingsbestuur te klein. Er werden ongeveer veertig vermeende pedofielen aangemeld, maar bewijzen van een veroordeling waren er nooit.

De site www.strop.nl werd februari gestart. De stichting wilde zorgen dat mensen konden nagaan of er in hun buurt een pedofiel woonde. Bezoekers van de site hoefden alleen hun postcode in te tikken om deze informatie op het scherm krijgen. Er zou nooit een adres, foto of naam worden gepubliceerd.

Volgens een woordvoerster van Strop waren er verschillende redenen om de site en de stichting op te heffen. Behalve de tegenvallende bezoekersaantallen kreeg de stichting ook nooit bewijzen van een veroordeling van de aangemelde verdachten. ,,Daar wilden we niets mee, omdat we het onszelf dan moeilijk zouden maken.'' De zegsvrouw vindt dat Strop zeker iets bereikt heeft. Zo wil het Openbaar Ministerie buurtbewoners inlichten als een veroordeelde pedofiel in hun wijk komt wonen.