Wiskundige PI onjuist berekend?

Cygnes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het wiskundige getal pi, bekend om zijn oneindige staart van decimalen achter de komma, is onjuist berekend. Dat zegt tenminste de 80-jarige Nederlandse uitvinder Charles Doyer uit Bussum. Volgens hem telt het getal slechts veertien decimalen. De man looft zelfs een beloning van 5.000 gulden uit voor diegene die zijn herberekening kan weerleggen.

Doyer staat in Nederland ruim bekend sinds hij beweerde een motor te hebben ontwikkeld die op water kan rijden. Hij stichtte rond die uitvinding ook een bedrijfje: Doyer Motors NV. "En daarom heb ik ook pi herberekend. Om het wiskundig bewijs te kunnen leveren dat die motor ook echt werkt. Al die wiskundigen geloven dat niet, maar ze doen gewoon veel te moeilijk. Bij de berekening van pi zijn ze de simpele verhoudingsleer vergeten. Ik heb nu het bewijs dat pi geen 206 miljard getallen achter de komma heeft, maar slechts veertien. Die lange decimalenstaart is eigenlijk dus maar een stompje," aldus de krasse uitvinder.
Stomeenvoudig, noemt Boyer zelf zijn theorie, die hij uiteenzet in het boek 'De Affaire Pi'. Maar wij begrijpen er niets van. "Ik heb het ook maar gepikt van de oude Grieken. Diezelfde berekeningen lagen al in die bieb die ze daar een paar duizend jaar geleden in de fik gestoken hebben, de Alexandria."

--------------------
Wil dat ook zeggen dat de omtrek van de aarde nu ook anders is en nog meer van die vage dingen?