Veroordeeld wegens funny walk

Een gewapende overvaller heeft woensdag juridische geschiedenis geschreven in Groot-Brittannië. Het lijkt op een scène uit de kolderieke serie 'Monthy Python's Flying Circus' maar het rare loopje van de 38-jarige John Saunders zorgde ervoor dat hij uiteindelijk werd veroordeeld voor diverse overvallen.
De bendeleider die over een periode van 18 maanden met zijn kornuiten juwelen ter waarde van zeker 1 miljoen pond stal, wist zijn vreemde manier van lopen niet te verbergen voor de jury in een Londense rechtbank. Een podiatrist, iemand gespecialiseerd in de bewegingsleer van het onderlichaam, deed de rest.

De aanklagers in de zaak wisten met behulp van de expert de jury te overtuigen dat het loopje van Saunders zo speciaal was dat er geen twijfel over kon bestaan dat hij degene was achter de overvallen.
Naast meer alledaagse vormen van bewijsmateriaal werd duidelijk dat nog geen vijf procent van de Britse bevolking dezelfde soort beenbeweging en benen heeft als Saunders, zo schrijft de Britse krant The Daily Telegraph donderdag.