Nieuwe top-level domeinen

Bedrijven en organisaties mogen binnenkort andere achtervoegsels achter hun naam plakken op het internet dan de gangbare .org, .com of .net. Dat heeft de Internet Cooperation for Assigned Names and Numbers (ICANN) in de nacht van zondag op maandag besloten in het Japanse Yokohama.
Daarmee wordt het wereldwijde net voor het eerst in tien jaar verruimd. Hoeveel nieuwe achtervoegsels worden toegestaan is nog onduidelijk. Ook heeft de ICANN nog niet besloten wanneer organisaties de nieuwe navigatienamen mogen invoeren. De organisatie kwam tot het besluit over de uitbreiding van internet op aanraden van een van haar beleidsgroepen. De beslissing brengt de discussie rond domeinnamen in heel ander vaarwater.
Als bedrijven achtervoegsels mogen gebruiken als .shop, .web of .biz kunnen meer sites gebruik maken van allerlei populaire termen. ICANN wil met de uitbreiding de schaarste aan namen terugdringen. Bedrijven dringen er bij ICANN op aan om hun merken als site-adres te mogen vastleggen zodat 'webkrakers' geen kans krijgen ze te gebruiken. ICANN heeft aangegeven te denken aan het invoeren van speciale domeinnamen als .union of .bank die alleen door officiële instanties gebruikt mogen worden, meldt The Wall Street Journal maandag.

Hmm, www.fokzine.xtremelycoolsite. Klinkt lekker