Bende carjackers houdt huis op Antwerpse

Geena had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Antwerpse parket waarschuwt Nederlanders voorzichtig te werk te gaan bij het stopzetten van hun voertuig op de Antwerpse ring, na een aantal meldingen van carjacking door neppolitiemensen. Ze opereren in auto's met blauw zwaailicht.
Deze week nog werd een dure Mercedes tot stoppen gedwongen door een Volvo die van een blauw zwaailicht was voorzien. De vrouw werd eruit getrokken en een van de mannen ging er met haar auto vandoor. De andere man volgde in de Volvo. Ook in Brasschaat werd een automobiliste klem gereden door een neppolitievoertuig.

Hoewel de bende niet in echte politiewagens opereert, zetten de mensen toch hun voertuig stil. Automobilisten raken soms in de war omdat de auto's een blauw zwaalicht hebben. Bovendien maakt de Belgische politie ook regelmatig gebruik van burgervoertuigen.
Het parket adviseert dan ook dat bestuurders, die door een onopvallende politiewagen aan de kant worden gezet en de zaak niet vertrouwen om alle deuren goed gesloten te houden en de man(nen) nadrukkelijk naar hun legitimatiebewijs te vragen. Vooral in de nachtelijke uren is het belangrijk om voorzichtig te zijn.