Bejaarde- killer krijgt 8 jaar

Arnof had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 73-jarige man uit Helmond is woensdag tot acht jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld door de rechtbank in Den Bosch. De man sloeg in 1984 een 80-jarige buurvrouw in Helmond tijdens een beroving met een klauwhamer dood.

Ook was de bejaarde man in 1987 betrokken bij een overval op een geldloper in Eindhoven. Het waren onopgeloste zaken tot de zoon van de verdachte eind vorig jaar aan de politie vertelde dat hij met zijn vader de oude vrouw had beroofd en dat zijn vader haar had gedood.

De 38-jarige zoon bekende ook dat hij het plan had bedacht voor een overval door zijn vader en een ander op de geldloper. Hij kreeg in februari voor zijn aandeel in beide zaken dertig maanden waarvan tien voorwaardelijk. De derde betrokkene bij de overval is vrijgesproken.

De zoon deed aangifte tegen zijn vader omdat in september vaders huisgenote na een val overleed. Hij dacht dat zijn vader de vrouw van de trap had geduwd en wilde niet "dat hij er weer mee zou wegkomen". Voor deze zaak is twee weken geleden echter al vrijspraak geëist wegens gebrek aan bewijs.

Dat zal je leren je Opa in een bejaardenhuis te stoppen