wereld zonder wiskunde

Een advertentiecampagne van een Spaanse loterij is slecht gevallen bij 's lands wiskundeleraren. Zij kunnen niet lachen om het feit dat in de reclamespotjes een jongen wordt opgevoerd die, dagdromend over zijn ideale wereld, hoopt op een wereld zonder wiskunde.

De nationale organisatie voor blinden (ONCE) is de opdrachtgever van de campagne. Zij verzorgt wekelijks een loterij en hoopte met de spotjes, waarin een aantal kinderen wordt gevraagd hun droomwereld te beschrijven, meer belangstelling van het publiek te trekken.

Dat er ook negatieve reacties zouden kunnen komen had ONCE niet voorzien. De organisatie heeft na een woedende brief van de vereniging van Spaanse wiskundeleraren haar spijt betuigd. De spotjes zullen niet meer worden uitgezonden.

Op het spotje waarin een ander jongetje meldt dat een wereld zonder huiswerk de voor hem ideale wereld zou zijn, is geen officieel commentaar van leraren gekomen.

Ermmm, waar maken die leraren zich druk om ? Ik droom ook van een wereld zonder wiskunde. Zolang er feest, bier, mooie dames en FOK! zijn ben ik tevreden