Britse supporters steunen Enschede

De Engelse overkoepelende supportersorganisatie The Football Supporters Association (FSA) zamelt geld in voor de slachtoffers van de explosie in Enschede. Maandagochtend spelen Engelse en Nederlandse supporters een vriendschappelijke wedstrijd in Eindhoven op het terrein van EEV Eindhoven.

De benefietwedstrijd is in samenwerking met Nederlandse voetbalsupporters georganiseerd. Verder hoopt de FSA geld voor dit doel op te halen door een shirt van het Engelse nationale elftal en een bal te veilen. Het hele Engelse team heeft beide attributen gesigneerd. Eerder tijdens de jaarlijkse conferentie van de FSA is ook geld opgehaald voor de slachtoffers in Enschede. Inmiddels hebben ook Engelse supporters die al in Eindhoven zijn, giften gedaan.

"We proberen uiteindelijk ongeveer duizend pond in te zamelen", aldust een woordvoerder van de FSA. "Een sponsor zal vervolgens het bedrag dat we ophalen, nog eens verdubbelen."
Een ander doel van de acties van de FSA is ook de goede kant van Engelse supporters te laten zien. Wrang is dan ook dat er zelfs bij deze wedstrijd voor het goede doel rekening wordt gehouden met het verstoren van de veiligheid. Daarom is dit vriendschappelijke duel op last van de politie uit veiligheidsoverwegingen tot een half uur voor de aftrap geheim gehouden. Dit om te voorkomen dat er grote groepen fans op deze wedstrijd afkomen.