Deftones over Napster

Na Metallica, Eminem, Madonna, de stunt van The Offspring en nog vele andere artiesten zijn nu de heren van de Deftones aan het woord over het beruchte MP3 zoekprogramma Napster.

Uit een interview met Dotmusic blijkt dat het nieuwe Deftones album 'White Pony' binnen 4 weken al zo'n 200.000 keer van het internet is gedownload en dat terwijl het album officieel pas 19 juni uitkomt!

Gelukkig zijn ze erg redelijk en zeggen dat het niet aan Napster ligt maar aan de persoon die hem op het net heeft gezet. "If it was used for the right reasons it would be a beautiful thing." Als muziekfan zoekt de voorman van de band ook graag op het internet naar muziek, vooral zeldzame nummers. Echt druk om de verkoopcijfers lijken ze zich niet te maken, ze gaan er vanuit dat genoeg mensen naast de MP3 versie ook een legaal exemplaar zullen bemachtigen.

Hmmzz, ze gaan er dus vanuit dat ik 'm ook legaal koop?

The Offspring en Napster hebben trouwens een deal gesloten. Ze gaan samen een uigebreidere collectie Napster producten via internet verkopen. De opbrengsten zijn voor het goede doel.