Madonna boos op Napster

Superster Madonna is laaiend op Napster. Haar nieuwste single, die pas over enkele maanden officiëel uitkomt, is via Napster namelijk al gewoon te verkrijgbaar. De platenmaatschappij van Madonna heeft Napster gedreigd met juridische stappen als ze de single niet weghaalt. Behalve Madonna liggen ook de hardrockformatie Metallica, rappers Dr.Dre en Eminem, en officiële vertegenwoordigers van de Amerikaanse muziekindustrie in de clinch met Napster.
Ook een concurrende site, MP3.com, heeft het om dezelfde reden ook al aan de stok met de Amerikaanse justitie. De Britse omroep BBC meldt dat het omstreden Madonna-nummer de titelsong is van de in de herfst te verschijnen nieuwe cd Music.
Napster zelf verklaarde al eerder dat het geen illegale praktijken bezigt. De internetonderneming is tenslotte niet direct betrokken bij de verspreiding van auteursrechtelijk beschermde werken, argumenteert Napster. Bovendien beweren kwade tongen dat sommige artiesten wel opvallend slordig met de muziek van hun mastertapes omgaan.

Ook in dit geval dus. Tenzij iemand een mp3 heeft getrokken van de mastertape is het natuurlijk onmogelijk dat het nummer al vrij simpel op internet te vinden is...