Gratis vuurwerk

Boy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Elke buurtbewoner kon en moest weten van het vuurwerk, zegt naaste buur van Fireworks Enschede Siegert Naber.
Iedere bewoner in de onmiddellijke omgeving van S.E. Fireworks wist dat in het bedrijf flinke hoeveelheden vuurwerk lagen.

"Directeur Bakker gaf de buurtbewoners met oudjaar nota bene altijd gratis vuurwerkpakketten. Als goedmakertje voor de overlast van vrachtwagens. Die reden ook wel eens 's nachts af en aan. Iedereen was blij mee met dat cadeautje."

Siegert Naber (30) woonde pal tegenover de poort van Fireworks, op het niet meer bestaande adres Tollensstraat 107. Hij is boos, voelt zich onmachtig, huilt dagelijks een flink potje en draait aan de lopende band shagjes die hij met trillende vingers opsteekt.
Maar het verhaal dan dat niemand wist dat er vuurwerk middenin de wijk lag?
"Onzin. Ook ik heb van de gemeente twee keer een briefje gekregen over uitbreiding van de opslag. Maar net als bijna iedereen schonk ik er geen aandacht aan. Onbewust vertrouw je erop dat het in Nederland allemaal goed is geregeld."

Cafébaas Naber bezit in elk geval niets meer. Zijn woning in het epicentrum van de rampwijk is totaal verdwenen. Er ligt geen steen meer. Dat stuit vooral Naber tegen de borst:

"Ik had verdorie op de brokstukken willen staan. Nu kan ik geen afscheid nemen."