Rotterdamse diergaarde Blijdorp aan de sex

De Rotterdamse diergaarde Blijdorp gaat op de sekstoer .
De dierentuin zal de oudere jeugd - en voor deze keer ook de volwassenen - het een en ander bijleren omtrent de paringstechnieken van de dieren.

Onder de wervelende naam 'KamaZOOtra' - een verwijzing naar het beroemde Indiase standjesboek voor experimenterende liefdespartners - wordt in de diergaarde een speciale wandelroute uitgestippeld langs dieren, die op een opmerkelijke manier de daad uitvoeren.

Zo kan het publiek zich bijvoorbeeld vergapen aan de vleermuizen, die 'het' op hun kop doen. De pantserneushoorns zitten elkaar eerst een lange tijd achterna, alvorens de penetratie plaatsvindt. Tijdens de vrijpartij, die vaak wel langer dan een uur duurt, maakt het neushoornvrouwtje hele aparte fluitende geluiden.
Deze, en anderen seksuele nieuwsfeitjes kun je binnenkort dus bijgeschoold krijgen in de Rotterdamse ZOO.

Ook de over de gehele wereld bekend geworden homoflamingo's zullen niet door de Rotterdamse dierentuin worden overgeslagen. Enkele jaren geleden kwamen twee van deze mannetjesvogels in het nieuws, omdat ze als paar een ei wilden uitbroeden

Tijdens de sekstoer, die op 27 mei begint en de hele zomer duurt, wordt de paringsinformatie gegeven via informatieborden en foto's. Vanwege het onderwerp en de 'moeilijkheidsgraad' kunnen jonge kinderen niet aan de wandelroute deelnemen.

De Blijdorpwoordvoerster denkt overigens niet dat er video's aan te pas zullen komen om bewegende beelden te laten zien. Ook over eventuele live-shows is nog niets bekend. "Dat ligt uiteraard aan de dieren zelf."

Zal wel weer zo'n pay-site worden