Startpagina overgenomen door VNU

Floris Hoogendoorn meldde ons via de newssubmit het volgende:

Startpagina, de grootste en drukbezochtste portal (link-site) van Nederland, is overgenomen door uitgever VNU. VNU is onder andere uitgever van bladen als Donald Duck, PCM, Libelle, Playboy, Panorama, [ZSM] en nog tientallen andere Nederlandse magazines.

Door de enorme groei die Startpagina het laatste jaar heeft doorgemaakt (ze hebben nu zo'n 600.000 pageviews per dag!) kwamen er veel management-achtige taken op de makers af. De makers zijn echter geen managers, zij willen gewoon een goeie site bouwen. Daarom stonden ze nu voor de keuze om zelf de zaak te professionaliseren en dus managers te gaan aannemen, of om een partner te zoeken die deze taken voor zijn rekening kan nemen. Dat laatste is dus gebeurd.

VNU heeft alle aandelen van Startpagina BV overgenomen, het betaalde bedrag is niet bekend gemaakt. Belangrijke voorwaarde was wel dat de makers van de site, de site mochten voortzetten zoals ze dat altijd al deden. VNU is daar dus akkoord meegegaan. VNU heeft ook toegezegd flink te investeren in marketing en reclame van Startpagina.

We zijn benieuwd...!
Submitter:  Bron: Telegraaf / E-mail