FBI gaat hackers Yahoo en CNN zoeken

De FBI is een jacht begonnen naar de groep hackers die de afgelopen dagen een aantal veelbezochte websites heeft overvallen. Amazon, CNN, eBay en Yahoo waren daardoor enige tijd moeilijk of niet bereikbaar. (zie ook hier) Zij liepen daardoor miljoenen aan inkomsten mis. De hackers zijn nog steeds actief. Woensdag maakten zij een gedeelte van het verkeer met E-Trade en Datek onmogelijk, bedrijven die effectentransacties via internet verzorgen. Ook voor hen is de schade enorm, temeer omdat de aanvallen tijdens de handel op de effectenbeurs in New York plaatsvonden.

De FBI kreeg maandag de eerste melding van een grote overval op Yahoo, die per maand meer dan 100 miljoen bezoekers heeft. Daarna is een onderzoek ingesteld, aldus een woordvoerder. De website van Yahoo lag in totaal drie uur plat omdat de servers volledig plat lagen. De aanvragen hadden een omvang van 1 gigabyte per seconde! Menig site haalt die hoeveelheid nog niet eens in een heel jaar.

Vooralsnog heeft de speurtocht van de FBI niets opgeleverd. De hackers wisten zich zo snel te verplaatsen dat lokaliseren onmogelijk was. Alle internetbedrijven benadrukken dat hun websites niet zijn gekraakt, maar overvallen. De hackers deden het namelijk op een heel simpele manier, namelijk met de 'Ping Of Death'. De bedrijven willen de angst bij consumenten wegnemen dat de hackers beschikken over gevoelige informatie, zoals nummers van creditcards en adresgegevens.


De hackers van Cult of the Dead Cow (cDc, makers van Back Orifice) maakt het allemaal niet uit. Die houden sowieso wel van de FBI

Submitter:  Bron: www.track.nl