Co Stompé in de halve finale

Robert, voor iedereen beter bekent als DIGGER, stuurde mij het volgende verslagje van de 1/4 finale darts, oftewel pijltjes gooien :

"Co Stompé heeft vanavond met overmacht de halve finale bereikt van de Embassy World Championship in Frimley Green door met 5-2 van Mervin King te winnen. De trambestuurder van lijn 14 in Amsterdam met als bijnaam 'de lucifer', deed dit door ondermeer 13 maal de maximale score van 180 te gooien, waar zijn tegenstander Mervin King, de nummer 3 van de wereld en plaatsingslijst, dat slechts 3 keer lukte. De partij begon echter niet zo goed. Stompé won de 1e leg maar was duidelijk nerveus, liet vele kansen liggen en moest die set dan ook met 3-2 laten gaan. De revanche was echter sterk. Met 3-0 liep hij in de 2e set over King heen, om de 3e set tegen de darts in ook te winnen. Na de vierde set andermaal met 3-0 gewonnen te hebben ging Stompé comfortabel de 5 minuten durende pauze in met een 3-1 stand in sets. Na de pauze moest Co duidelijk weer even in zijn ritme komen, King kwam terug tot 3-2, maar direct daarna denderde Stompé door. Met King op ruime achterstand, maakte Stompé de partij met een 12 darter en een finsh van 140 (zijn hoogste van de partij en het toernooi) af. Finishen was vandaag niet zijn sterkste punt maar als het op scoren aan kwam was Stompé gewoon 'hot'. Meteen na afloop van de partij liep King boos van het podium af. De mastercaller was gedurende de partij er liefst 6 keer tussen gekomen om het publiek tot stilte te
manen tijdens het gooien, met name op de dubbels. King zelf reageerde gedurende de partij het meest op de reacties van het publiek en liet zich meer dan Stompé uit zijn concentratie halen.

Stompé speelt nu morgen in de halve finale tegen Ronnie Baxter, de verliezend finalist van vorig jaar, aanvang 15:30 u. Nederlandse tijd. De match beloofd volgens de statistieken zeer spannend te worden. Baxter had een gemiddelde van 31.39 en Stompé van 32.21 punten per pijl in hun respectievelijke kwartfinales. Beiden spelers groeien gezien de statistieken ook in het toernooi. Stompé is echter de best scorende speler van het toernooi, moet het grotendeels daar van hebben terwijl Baxter in principe de betere speler is als het op de dubbels aankomt.

Hoe de wedstrijd ook afloopt, Stompé heeft al een wereldprestatie neergezet. Hij is de enige niet Engelsman in de halve finales. Een prestatie welke hijzelf nog nooit neergezet heeft. Hopelijk wint hij zaterdag ook, dan hebben we zondag een spannende finale met onze nieuwe Nederlandse trots voor de boeg. Tramlijn 14 in Amsterdam zal nog even op
1 van haar bestuurders moeten wachten.

Game on...."
Submitter:  Bron: DIGGER