PSV verslaat Ajax: 1-3

PSV heeft vanavond in de ArenA opnieuw niet verloren. Op niet mis te verstane wijze werd het zwalkende Ajax van Jan Wouters dieper het zompige gras van Amsterdam ingeduwd. Doelpuntemaker was, wie anders, Ruud van Nistelrooy. Hij scoorde in de 37e minuut na een voorzet van Rommedahl.
De tweede goal, in de 45e minuut, was een schoonheid: hij omspeelde Verlaat, Knopper weigerde in te grijpen, kwam met een gelukje langs Winter terwijl Nieuwenburg toekeek. Vervolgens prikte Neerland's topscorer (22 goals) de bal langs Grim.
Vlak na de thee maakte Van Nistelrooy een einde aan alle illusies van de Amsterdammers door vrij in te koppen na een voorzet van Bruggink, duie de geblesseerde Nilis in de basis verving. In de 57e minuut maakte Richard Knopper, na een breedtepass van Machlas, de 1-3. 7 Minuten later kreeg Van Halst zijn tweede overtreding na een charge op Bruggink.
Er werd bepaald niet kinderachtig gespeeld trouwens. Zo schopte Van Bommel Van Halst ongenadig onderuit en bleef hem een (rode?) kaart bespaard. Verder gingen Nikiforov, Reuser en Chivu felle tackles aan.

De wedstrijd viel op door een behoorlijk aantal kansen, voornamelijk veroorzaakt door zeer matig verdedigen.
Zo kon Van Nistelrooy al na 26 seconden (!!) vrij voor Grim overschieten. Verder kreeg Vogel in de tweede helft binnen 1 minuut twee keer een identieke volleykans na amateuristisch verdedigen door de Ajax-defensie. Op de overwinning van de Eindhovenaren was derhalve niets aan te merken.
Submitter:  Bron: Canal+?