FOK! weekend tv-gids

Vrijdag- en zaterdagavond zijn de belangrijkste momenten voor tv-zenders. Elke tv-zender doet, ondanks de komkommertijd, toch veel moeite kijkers aan zich te binden. FOK! laat je elke vrijdag- en zaterdagavond zien wat er te krijgen is op de beeldbuis!

De tv-gids voor vanavond:

Nederland 1
Vanavond is Najib Amhali's theatershow 'Zorg dat je erbij komt' te zien om 20:25 uur. Om 22:05 uur neemt Jort Kelder het stokje over, hij neemt in 'Bij ons in de PC' voor de KRO de elitaire medemens onder de loep.

Nederland 2
'Planet Earth' (20:15 uur) is een documentaireserie, uitgezonden door TELEAC/NOT en gaat vanavond over de jungles op aarde. Om 22:45 uur zendt de AVRO de bekende film 'La vie en rose' uit, een biografisch drama over leven van de beroemde Franse chansonnière Edith Piaf.

Nederland 3
De NPS zendt om 19:40 uur de muziekdocumentaire 'Shine a light' uit, met The Rolling Stones in de hoofdrol. Daarnaast is er aandacht voor voetbal: 'NOS Studio Sport Eredivisie' zendt om 22:30 uur samenvattingen uit van Ajax - RKC en Roda - FC Groningen.

RTL 4
RTL 4 heeft een hele sterke programmering staan, met om 20:00 uur 'BN'ers in het park', waarin BN'ers onschuldige burgers in de maling nemen. Het gouden ei van RTL 4, 'Ik hou van Holland', begint om 20:35 uur. Daarna komt Gordon met een herhaling van 'Singing bee' (22:05 uur), gevolgd door Robert ten Brink met een herhaling van 'All you need is love' (23:05 uur).

RTL 5
Om 19:10 uur staat decadentie centraal in een dubbele aflevering van 'Echte Gooische meisjes'. Om 20:10 uur een dubbele aflevering van 'Paradise hotel', waarbij 22 vrijgezelle dames en heren proberen als laatste over te blijven. Om 22:00 uur zendt RTL 5 de thriller 'Monster' uit.

RTL 7
Om 20:00 uur de actiefilm 'Wrong bet', waarin het draait om illegale freefights. Om het gezin van zijn broer te onderhouden, neemt de hoofdpersoon deel aan deze wrede gevechten, waar telkens slechts één man staand het einde haalt.

RTL 8
Om 20:00 uur is op RTL 8 een dubbele aflevering te zien van de dramaserie 'De erfenis', waarin twee broers en een zus na de dood van hun vader strijden om het familiebedrijf en, heel verrassend: de erfenis. Om 22:45 uur: 'Killer instinct: From the files of agent Candice Delong', een filmdrama over een single moeder, tevens FBI-agente.

SBS 6
'Forrest Gump' is een komisch filmdrama, een echte familiefilm. Hoofdpersonage Forrest beschikt over een zeer laag IQ, maar weet toch steeds van alles voor elkaar te krijgen. Om 00:30 uur heeft SBS 6 de actiefilm 'Red heat' in petto voor de nachtbrakers. Een Russische agent moet achter een drugsdealer aan die naar Amerika is. Wanneer de drugsdealer ontsnapt, moeten de agent en zijn compagnon met hun verschillen zien te leven om hem zo te kunnen pakken.

Net 5
Vanaf 21:30 uur een dubbele aflevering van de detectiveserie 'Cold case', waarbij rechercheteams oude, onopgeloste moordzaken alsnog proberen op te lossen. Om 00:10 de comedy 'The goodbye girl', waarin alles draait om relaties met acteurs en één appartement.

Veronica
De Bond-film 'Diamonds are forever' vanavond om 20:00 uur, waarin Sean Connery als James Bond in Amsterdam een diamantsmokkelaar op het spoor komt. Om 22:30 de actiefilm 'Dante's Peak', waarin vulkanoloog Harry Dalton de uitbarsting van een vulkaan onderzoekt, totdat hij bizarre ontdekkingen doet.