Onthoofde Saoediër gekruisigd

In Saoedi-Arabië is eergisteren een man ter dood veroordeeld en vervolgens aan een kruis genageld. Ahmed al-Anzi werd eerst onthoofd alvorens zijn levensloze lichaam aan een kruis werd bevestigd en tentoongesteld.

Al-Anzi was ter dood veroordeeld wegens de moord op een 11-jarige jongen en zijn vader. De veroordeelde zou de jongen hebben mishandeld en gewurgd. Vervolgens stak hij de vader dood toen deze op zoek ging naar zijn zoon. Toen de politie de winkel van al-Anzi bezocht om de man te arresteren bedreigde hij hen met een mes.

De man was al eerder veroordeeld wegens sodomie en het bezit van pornografische films, iets wat streng verboden is in Saoedi-Arabië, waar de streng islamitische sharia-wetgeving van kracht is. Het kruisigen van een lichaam is niet gebruikelijk in Saoedi-Arabië, maar in dit geval wilde de overheid een voorbeeld stellen, aldus een lokaal persbureau.

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International heeft de executie scherp veroordeeld. Vorig jaar bracht Saoedi-Arabië 102 mensen ter dood. Dit jaar waren dat er al 35.


Onthoofde Saoediër gekruisigd  (foto: DAG)