Relletjes na voetbalwedstrijd Sparta-NEC

Bij station Rotterdam Centraal zijn vandaag aan het einde van de middag zes NEC-fanatiekelingen opgepakt na voetbalgerelateerde relletjes. Een politieagent en twee fans liepen bij deze relletjes letsel op.

Supporters van de Nijmeegse club gingen na de wedstrijd Sparta-NEC (0-2) met twee volle trams van het Kasteel in Spangen naar Rotterdam Centraal. Eenmaal daar aangekomen begonnen de NEC-fanatiekelingen ruzie te zoeken met de politie, die daarop hard ingreep. De fanatiekelingen werden met behulp van honden naar de treinen gedreven, ook moest de omgeving van het station enige tijd worden afgezet door de relletjes.

Twee NEC-fanatiekelingen raakten bij hun arrestatie gewond en moesten in het ziekenhuis behandeld worden. Eén van hen was door een politiehond gebeten, de ander was gewond geraakt na een klap met een wapenstok. De politieagent die letsel opliep werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

Vijf NEC-fanatiekelingen zijn gearresteerd wegens openlijke geweldpleging, de zesde arrestant was bij een afzetting doorgelopen. Deze laatste is inmiddels vrijgelaten. Op basis van camerabeelden hoopt de politie binnenkort meer arrestaties te kunnen verrichten. Bij de rellen waren, voor zover bekend, geen Sparta-fans betrokken.

Met dank aan DJMO voor de submit.

 

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Sport.