Agent bewusteloos geslagen bij rel in Harderwijk

Een agent is vannacht bij ongeregeldheden in het centrum van Harderwijk door twee mannen bewusteloos geslagen. Een 24-jarige Harderwijker is voor de mishandeling aangehouden. De tweede verdachte wist te ontkomen. De agent is met onbekend letsel opgenomen in een ziekenhuis.

In een horecagelegenheid op de Markt in Harderwijk ontstond omstreeks 02.40 uur een vechtpartij. Cafémedewerkers werden bedreigd en bezittingen werden vernield. De vechtpartij trok volgens de politie een grote groep mensen naar de Markt. Om de rust te herstellen werd het plein ontruimd. Hierbij gebruikten agenten de wapenstok om aanhoudingen te verrichten.

In totaal heeft de politie vijf mannen aangehouden voor de vechtpartij. Naast de Harderwijker die de agent zou hebben neergeslagen, werd een 21-jarige plaatsgenoot gepakt. Hij was ondanks een caféontzegging toch in de kroeg aanwezig was, mengde zich in de vechtpartij en mishandelde een personeelslid. Tijdens de schoonveegactie op de Markt werden nog eens drie Harderwijk van 21, 25 en 27 jaar opgepakt, omdat zij weigerden de Markt te verlaten. De politie sluit niet uit dat er nog meer verdachten worden aangehouden.