Japan brouwt 'ruimtebier' en 'astrothee'

Sapporo, een Japanse brouwerij, gaat bijzonder bier en bijzondere thee produceren. De ingrediënten van de drankjes komen namelijk niet van aardse bodem, maar uit het Internationaal Ruimtestation ISS. Het zal in eerste instantie om 630 liter bier en 100 liter thee gaan.

Gerstzaadjes zijn twee jaar geleden overgebracht naar het ruimtestation. Inmiddels is de brouwer in samenwerking met de universiteit van Okayama in de gelegenheid geweest om de zaadjes na de ruimtereis te onderzoeken en zal ze gaan laten kiemen. Er wordt een oogst van veertig tot vijftig kilogram gerst verwacht, waarmee 630 liter bier en 100 liter thee geproduceerd kan worden.

Het product past volgens de brouwer perfect in de ruimtevaart van de toekomst. Ook astronauten hebben volgens Sapporo recht op een fris pilsje na een vermoeiende ruimtewandeling. 

Met dank aan FIGJAM voor de submit.