FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Mamma Mia!

Film

?Mamma Mia!? is de verfilming van de gelijknamige musical, die wordt ondersteund door de hits van de Zweedse popgroep ABBA. Het verhaal vindt plaats op een fictief Grieks eiland. Hier wonen Donna (Meryl Streep) en haar twintigjarige dochter Sophie (Amanda Seyfried).

Sophie gaat binnenkort trouwen met Sky (Dominic Cooper). Ze zou graag willen dat haar vader haar naar het altaar begeleidt. Helaas weet ze niet wie haar vader is, totdat ze haar moeders dagboek leest. Hieruit blijkt dat er drie mannen zijn die mogelijk haar vader kunnen zijn. Sophie besluit hen alle drie uit te nodigen voor de bruiloft.
De dag voor de bruiloft is Donna bezig met het ontvangen van de gasten. De eerste twee die aankomen zijn Donna?s vriendinnen Tanya en Rosie, met wie ze het zangtrio ?Donna en de Dynamo?s? vormde.
Later die dag arriveren er drie mannen bij het huis. Sam Carmichael (Pierce Brosnan) een Amerikaanse architect, Harry Bright (Colin Firth) een Britse bankier en Bill Austin (Stellan Skarsgård) een Australische schrijver. Sophie haalt het drietal over om niet tegen Donna te zeggen dat zij hen heeft uitgenodigd.

Maar een paar minuten later komt Donna het huis binnen gelopen. Ze schrikt zich rot, hoe kunnen al haar oude liefdes zich op dezelfde tijd op dezelfde plek bevinden?
Dit is het begin van een grote ontrafeling waarin we te weten komen wie de drie mannen precies zijn en wat hun relatie met Donna is. Maar de grote vraag blijft natuurlijk: Wie is Sophie?s vader?

Genre Komedie, Muziek, Romantiek
Scenario Catherine Johnson
Regie Phyllida Lloyd
Cast Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Julie Walters, Christine Baranski, Nancy Baldwin, Enzo Squillino Jr., Rachel McDowall
Speelduur 108 minuten
Land van oorsprong Verenigde Staten:Verenigd Koninkrijk:Duitsland
Label Universal Pictures, Relativity Media, Littlestar
Releasejaar 2008
Bioscooprelease NL 17-07-2008
DVD-release NL 18-12-2008
IMDB-score 6.3
Aantal stemmen IMDB 145514
Meer informatie FilmTotaal
Meer informatie FilmTotaal
Kijkwijzer Alle leeftijdenGrof taalgebruik
User-waardering 6.9
Aantal stemmen3
Verdeling van de stemmen
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.